wordpress-logo-rgbDe Websitewinkel biedt websites aan die gemaakt zijn met WordPress. Wat is een WordPress website eigenlijk? Oorspronkelijk in de markt gezet als weblog (een website waarin je artikelen schrijft: meningen, vakantieverhalen, recepten etc.) dat gebruikersvriendelijk was. Inmiddels – door die gebruikersvriendelijkheid – wereldwijd al meer dan 74 miljoen keer ingezet als techniek voor een gewone website. Er zijn ook heel grote bedrijven die met WordPress werken, zoals CNN, Reuters, SONY, Ebay.

Voordelen van WordPress

1. Gebruikersvriendelijk content management systeem

Een groot voordeel van een WordPress website is dat je het zelf kunt bijhouden als je dat wilt. Teksten wijzigen, plaatjes invoegen, webpagina’s toevoegen of verwijderen, het kan allemaal gedaan worden door iemand die geen ervaring heeft met de techniek achter een website. Ben je handig met Word, dan kun je vast zo’n WordPress site bijhouden. Dat hoeft natuurlijk niet, je kunt ook het bijhouden door de Websitewinkel laten doen.

2. Thema’s voor een mooie lay-out

Met WordPress alleen ben je er niet, dat is als het geraamte van een huis. Je hebt nog een thema nodig, de afwerking en inrichting van het huis. Het thema bepaalt de indeling van de lay-out blokken, de plek waar afbeeldingen kunnen komen, de kleurenmogelijkheden etc. Thema’s zijn er in alle soorten en maten, gratis en premium. Wij kiezen altijd voor een premium thema, omdat de ondersteuning en de veiligheidsupdates daarvan beter verzorgd zijn.

Het inrichten van een thema passend bij jouw huisstijl is het werk van een webbouwer zoals de Websitewinkel. Vaak moet er nog wel wat gesleuteld worden aan zo’n premium thema om het echt naar je zin te maken. Soms ook loop je tegen de grenzen van het thema aan en dan is de keuze: zo laten, of toch een programmeur inhuren om de puntjes op de i te zetten?

3. Plug-ins voor extra functionaliteiten

Ander voordeel van WordPress is dat er allerlei plug-ins beschikbaar zijn, ook gratis of voor een klein bedrag. Plug-ins zijn kleine stukjes software die je koppelt aan WordPress, waardoor er extra functionaliteit is. Denk aan een contactformulier, een fotoslider, een koppeling met je laatste tweets, inschrijving voor je nieuwsbrief et. Er zijn ook minder zichtbare plug-ins, b.v. die je site beschermen tegen hackers, tegen spam, die je foto’s in het juiste formaat aanmaken etc.

Plug-ins worden gemaakt door programmeurs die willen bijdragen aan de WordPress community en op die manier ook geld verdienen door een kleine bijdrage te vragen voor het gebruik.

Het installeren van een plug-in kun je het best laten doen door je webbouwer, zeker bij de wat ingewikkelder plug-ins.

4. Goede interactie met social media & goed vindbaar door Google

Verder kan een WordPress website eenvoudig koppelingen aangaan met social media. En is het goed vindbaar voor Google.

WordPress is online beschikbaar, niet op je eigen computer

Een WordPress website is een website die alleen online beschikbaar is. Je kunt hem niet op je eigen computer zetten, daar wijzigen en dan uploaden zoals sommigen wel doen met een gewone website (natuurlijk kan het voor de technische lui onder ons wel, dan stel je een lokale server in, maar voor de meeste van onze klanten is dat een ver-van-mijn-bed-show 😉 ).
De Websitewinkel maakt bij oplevering een kopie van de site, zodat de eerste versie bewaard blijft (dus niet de wijzigingen die jij mogelijk zelf later doet).

Updaten en back-up maken belangrijk!!

Een WordPress website moet je ook regelmatig updaten, net zoals b.v. Windows, zodat de site veilig blijft. Lees ons aparte artikel daarover. Daarvan krijg je soms een automatisch bericht van je provider en anders zie je het meteen op je dashboard als je inlogt. Zorg dat je die updates doet of laat doen. Bij veel plug-ins is het handiger om het te laten doen. En natuurlijk maak je regelmatig een back-up van je website via een plug-in of via je provider. Wij kunnen je daarbij helpen.

Een WordPress site via de Websitewinkel

Samen met jou bepalen we de vormgeving op basis van de inhoud en de sfeer die je wilt communiceren. Wij installeren alles voor je en bouwen de eerste opzet met de plug-ins die je nodig hebt en zetten je conceptteksten op de webpagina’s. Daarna kun je kiezen:

OF je gaat zelf aan de slag om het verder af te maken en regelmatig bij te houden. Indien nodig geven we je les om je op weg te helpen. Het is dè oplossing voor de actieve websitegebruiker die graag zelf het heft in handen houdt!

OF je besteed je tijd aan de dingen waarin je goed bent en laat ons het werk aan je website doen.

Kijk voor meer info op de pagina over Websites.